Архив на категория: Денели 2007

Какво трябва да знаете при поръчка на кухня

  • На първо място –  под каква форма искате да бъде разположена кухнята и какво позволява вашето помещение – Г -образна, П-образна или разположена на една стена /права кухня/.
  • Препоръчително е кухнята да е разделена на зони – шкафове за съхранение, зона за подготовка на храната, зона за готвене /котлон,фурна,аспиратор/, както и място за разположение на хладилника.
  • Какви уреди искате да вградите в самата кухня – фурна, микровълнова фурна , котлони, пералня, миялна машина, аспиратор.
  • Какви механизми искате да бъдат монтирани в шкафовете – с плавно затваряне на вратите и чекмеджетата или с обикновено. Има и механизми,които улесняват работата на домакинята ,като  механизъм за бутилки,механизъм за сушене на чинии, въртящ механизъм за ъглов шкаф/ако има такъв/ и вградено кошче за боклук.

Как да откриеш своя собствен интериорен стил?

Вашият личен стил е много повече от случайното комбиниране на тениска и чифт дънки. То е отражение на самите вас, част от вашата идентичност както работата и хобитата ви. Защо тогава домът ви да е различен? Нека си го кажем: с изключение на офиса, вероятно прекарвате най-много време в дома си, затова е важно пространството да ви отразява.

Ако сте съгласни с нас, то вероятно се питате как да откриете своя собствен стил, що се отнася до интериора. Разбира се, той няма да се появи само за една нощ. Той процес, който ще отнеме време и неизменно няколко кръга на проба и грешка. За да ви помогнем да се потопите в домашното блаженство, ето четири съвета за намиране на вашия личен стил.

Поставете начина си на живот на първо място

Всеки би искал да живее в дом, пълен с луксозни мебели, бели стени и скъпи аксесоари, но истината е, че това верятно не е най-подходящия вариант, който отговаря на начина ви на живот – особено ако имате деца или домашни любимци.

Вашият дом трябва да бъде място, където можете да се чувствате комфортно – да вдигнете краката си и да се отпуснете. Важно е да го проектирате, винаги имайки това предвид.

Вместо да губите време в опити да назовете този цялостен вид, който най-точно ви олицетворява, фокусирайте се върху пространството и начина ви на живот. Харесвате по-небрежния или по-изящен вид на дома? Имате ли деца или домашни любимци?

Имате ли малки стаи, които изискват компактни мебели с много скрити пространства за складиране? След като отговорите на тези въпроси, използвайте тази информация да ви насочва, когато пазарувате за отделни елементи от декора, които ви олицетворяват – това са онези неща, които сякаш ви викат от витрината и в които се влюбвате на мига.

Експериментирайте

Как представяме себе си може да бъде много различно от това, което сме в действителност. Не се страхувайте да поемате рискове и да комбинирате различни стилове, цветове и текстури. В крайна сметка търсите това, което ще ви доставя най-голямо удоволствие и комфорт.

И още един съвет, който вярваме ще ви е от полза, в процеса на усъвършенстван нае личния ви стил, е да обърнете специално внимание на това, което харесвате в социалните мрежи. Ще се изненадате колко идеи може да натрупате оттам.

Не бързайте

Когато става въпрос за изграждане на дом, който да ви олицетворява, бавните и поетапни действия надделяват.

Събирайте отделните парчета, когато ги срещнете – независимо дали са завеси, кресло или нощно шкафче. По този начин ще се снабдите с продукти, които наистина обичате, а не с вещи, които са налични във въпросния магазин, когато спешно имате нужда от нещо.

Говорейки за това, че трябва да отделите време, важно е да си дадете сметка, че стилът ви вероятно ще се развие и промени с течение на времето. Така че, не се страхувайте да изхвърлите елементи от декора, които вече не отговарят на предпочитанията ви.

Декорът трябва да ви прави щастливи

Вашият дом трябва да бъде място, което ви носи радост всеки път, когато пристъпвате прага. Ето защо е важно да включите в декора на всяка стая елементи, които наистина обичате.

Помислете за нещата, които ви правят щастливи, независимо дали това са дестинации за пътуване, цветове или любим ресторант. Това ще ви даде чудесна отправна точка, за да оформите собствения си стил.

Интериор според характера

Декорът на дома и цялостното му обзавеждане отговарят на вкуса на техния собственик, а това автоматично разкрива и детайли от неговия характер. Вижте кой тип интериор отговаря на вашия характер.

Скандинавски стил

Скандинавският стил е за хора, които обичат да прекарват времето си у дома. Дори когато става дума за среща с приятели, те предпочита да влязат в ролята на домакини и да ги посрещат в уютния си дом. Това са хора, които обичат изкуството и литературата. Интериорът у дома се отличава с оригиналност, ясно изразена индивидуалност и креативност.

Минимализъм у дома

Минималистичният стил за дома е характерен за хора интроверти. Те обичат реда и са отлично организирани, падат си перфекционисти, което личи и в изпипания в детайли интериор. Трудолюбиви са и не пестят сили, за да постигнат целите си. В жилището залагат на семпъл и пестелив декор за сметка на елегантно и практично обзавеждане.

Винтидж елементи


Хората, които залитат по винтидж стила, имат силен характер, обичат предизвикателствата и знаят какво искат от живота. Понякога леко носталгични, дори романтични, те обичат да мечтаят, да пътуват и да опознават нови култури, а всичко, което научават или на което попадат, внасят и като елемент в интериора.

Класически интериор

Класическият интериор е характерен за хора с ясно изразено чувство за естетика. Те обръщат внимание на всеки детайл в интериора, за да постигнат идеалния дом. Любезни, възпитани и общителни, те са обградени от много приятели. Вкъщи залагат на елегантен интериор, с нотки на лукс и бохемски живот.

Поп арт декор

Поп арт декорът е изключително пъстър, свеж и изпълнен с настроение. Характерен е за хора, които обичат да са сред приятели, имат натоварен социален живот и често са навън. Те са импулсивни, артистични и свободолюбиви, а това се усеща и в дома им, където преобладават мебели с оригинален дизайн, уникални картини и композиции по стените, цветове и принтове.

Как да обзаведете дома, ако искате да сте в крак с модата?

Без остри ъгли

Ако сте решили да сменяте обзавеждането тази година и искате домът ви да е по последни тенденции, тогава заложете на извити линии и заоблени ъгли. Удобни кресла, табуретка вместо холна маса, двуместни и триместни дивани с меки подлакътници са в списъка на одобрените от интериорните дизайнери. 

Флорални тапети

Флоралният принт е класика както в модата, така и в интериора. За 2019-та обаче акцентът пада върху тапетите с шарка на цветя. По-едри форми, дръзки цветове и големи мащаби са хитът тази година. Ако облепите цялата стая с тапети с флорални мотиви не само че няма да сбъркате, но и ще сте в крак с тенденциите, още повече ако съчетаете с мебели в якри цветове и геометричен принт.

Връзка с природата

Биофилия – така интериорните дизайнери определят тази тенденция в интериора, или иначе казано „любов към живота и природата“. Идеята е човек да се свърже отново с природата и естествената среда, затова се включват повече материали като дърво, камък, гранит, а ако искате да добавите малко блясък, тогава ви трябва месинг. Дървен под и богата растителност са задължителни, ако мислите да заложите на този тренд.

Модерен прочит на 80-те

Макар бохо стилът все още да има стабилни позиции в интериорния дизайн, някои прогнозират, че постепенно ще бъде изместен от модерния прочит на 80-те. Отново ще виждаме модулно обзавеждане, цветни вратички на кухненските шкафчета, отворени рафтове в хола, мозайка в банята.

Тенденциите при обзавеждането на кухнята според италианските дизайнери

Защо италианските – защото, както знаете от Италия тръгва магията, наречена дизайн, която завладява и останалият свят. В тази статия главен герой ще бъде кухнята.

Естетиката, както винаги играе основна роля. Според арх. Марко Романели прави впечатление, че традиционното разделение със странѝци  между кухненските шкафове вече е по-малко. Разширяват се пространствата, за сметка на удобството. Линиите са опростени и изчистени.

Другата новост, която вероятно ще се наложи като тенденция, е затварянето на кухненските шкафове зад плъзащи се врати, там, където е възможно това. Отворени  бази и плъзгащи се врати, които могат да бъдат класически монтирани или нетрадиционни. 

Напълно интегрираните в стената кухни, с  височина на шкафовете от пода до тавана и отделено обособено основно работно пространство, също привличат интереса на потребителите. 

Според  италианският дизайнер Mатео Нунциатти, който има дългогодишен опит в проектирането и дизайна на жилища и обществени сгради по цял свят, белият цвят и изчистените, опростени линии в кухнята, запазват своето устойчиво място. Дизайнът е монохроматичен, а вторият цвят е само като акцент. Гланцовите покрития са все още актуални. Алуминият и стъклото са в симбиоза с останалите материали.

Според специалистите, най-горещите тенденции при интериорния дизайн и обзавеждането на кухнята, ще бъдат от една страна естествените, неутрални цветове и материали, дъбовите покрития, бензиново-зеленият цвят, черните матирани акценти, а от друга се завръща цветната палитра с преобладаващ оранжев цвят, шафраново жълто и интензивно синьо.  Индустриалният стил също ще присъства и при кухните.