Тенденциите при обзавеждането на кухнята според италианските дизайнери

Защо италианските – защото, както знаете от Италия тръгва магията, наречена дизайн, която завладява и останалият свят. В тази статия главен герой ще бъде кухнята.

Естетиката, както винаги играе основна роля. Според арх. Марко Романели прави впечатление, че традиционното разделение със странѝци  между кухненските шкафове вече е по-малко. Разширяват се пространствата, за сметка на удобството. Линиите са опростени и изчистени.

Другата новост, която вероятно ще се наложи като тенденция, е затварянето на кухненските шкафове зад плъзащи се врати, там, където е възможно това. Отворени  бази и плъзгащи се врати, които могат да бъдат класически монтирани или нетрадиционни. 

Напълно интегрираните в стената кухни, с  височина на шкафовете от пода до тавана и отделено обособено основно работно пространство, също привличат интереса на потребителите. 

Според  италианският дизайнер Mатео Нунциатти, който има дългогодишен опит в проектирането и дизайна на жилища и обществени сгради по цял свят, белият цвят и изчистените, опростени линии в кухнята, запазват своето устойчиво място. Дизайнът е монохроматичен, а вторият цвят е само като акцент. Гланцовите покрития са все още актуални. Алуминият и стъклото са в симбиоза с останалите материали.

Според специалистите, най-горещите тенденции при интериорния дизайн и обзавеждането на кухнята, ще бъдат от една страна естествените, неутрални цветове и материали, дъбовите покрития, бензиново-зеленият цвят, черните матирани акценти, а от друга се завръща цветната палитра с преобладаващ оранжев цвят, шафраново жълто и интензивно синьо.  Индустриалният стил също ще присъства и при кухните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *