Как да откриеш своя собствен интериорен стил?

Вашият личен стил е много повече от случайното комбиниране на тениска и чифт дънки. То е отражение на самите вас, част от вашата идентичност както работата и хобитата ви. Защо тогава домът ви да е различен? Нека си го кажем: с изключение на офиса, вероятно прекарвате най-много време в дома си, затова е важно пространството да ви отразява.

Ако сте съгласни с нас, то вероятно се питате как да откриете своя собствен стил, що се отнася до интериора. Разбира се, той няма да се появи само за една нощ. Той процес, който ще отнеме време и неизменно няколко кръга на проба и грешка. За да ви помогнем да се потопите в домашното блаженство, ето четири съвета за намиране на вашия личен стил.

Поставете начина си на живот на първо място

Всеки би искал да живее в дом, пълен с луксозни мебели, бели стени и скъпи аксесоари, но истината е, че това верятно не е най-подходящия вариант, който отговаря на начина ви на живот – особено ако имате деца или домашни любимци.

Вашият дом трябва да бъде място, където можете да се чувствате комфортно – да вдигнете краката си и да се отпуснете. Важно е да го проектирате, винаги имайки това предвид.

Вместо да губите време в опити да назовете този цялостен вид, който най-точно ви олицетворява, фокусирайте се върху пространството и начина ви на живот. Харесвате по-небрежния или по-изящен вид на дома? Имате ли деца или домашни любимци?

Имате ли малки стаи, които изискват компактни мебели с много скрити пространства за складиране? След като отговорите на тези въпроси, използвайте тази информация да ви насочва, когато пазарувате за отделни елементи от декора, които ви олицетворяват – това са онези неща, които сякаш ви викат от витрината и в които се влюбвате на мига.

Експериментирайте

Как представяме себе си може да бъде много различно от това, което сме в действителност. Не се страхувайте да поемате рискове и да комбинирате различни стилове, цветове и текстури. В крайна сметка търсите това, което ще ви доставя най-голямо удоволствие и комфорт.

И още един съвет, който вярваме ще ви е от полза, в процеса на усъвършенстван нае личния ви стил, е да обърнете специално внимание на това, което харесвате в социалните мрежи. Ще се изненадате колко идеи може да натрупате оттам.

Не бързайте

Когато става въпрос за изграждане на дом, който да ви олицетворява, бавните и поетапни действия надделяват.

Събирайте отделните парчета, когато ги срещнете – независимо дали са завеси, кресло или нощно шкафче. По този начин ще се снабдите с продукти, които наистина обичате, а не с вещи, които са налични във въпросния магазин, когато спешно имате нужда от нещо.

Говорейки за това, че трябва да отделите време, важно е да си дадете сметка, че стилът ви вероятно ще се развие и промени с течение на времето. Така че, не се страхувайте да изхвърлите елементи от декора, които вече не отговарят на предпочитанията ви.

Декорът трябва да ви прави щастливи

Вашият дом трябва да бъде място, което ви носи радост всеки път, когато пристъпвате прага. Ето защо е важно да включите в декора на всяка стая елементи, които наистина обичате.

Помислете за нещата, които ви правят щастливи, независимо дали това са дестинации за пътуване, цветове или любим ресторант. Това ще ви даде чудесна отправна точка, за да оформите собствения си стил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *